Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodki smak pomarańczy podkreślony przez cierpkie świeże żurawiny. To ciasto to idealne połączenie smaków....
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 235
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 42
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 24
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 71
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 68
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 235
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 42
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 24
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 71
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 68
Składniki
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Formę keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia.
W misce połączyć mąkę, skórkę pomarańczową, proszek do pieczenia i sodę.
W osobnej misce wymieszać jajko z cukrem, olejem i sokiem pomarańczowym. Mieszankę przelać do suchych składników, wymieszać. Dodać mleko i ponownie wymieszać, tylko do połączenia składników.
Do ciasta wrzucić 3/4 żurawiny. Ciasto przełożyć do formy, wierzch posypać pozostałą żurawiną.
Piec przez około 40 minut (do suchego patyczka).