Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciasto Prince Polo"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 17
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 201
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 171
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 17
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 201
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 171
Składniki
Białka ubijam na pianę, dodaję cukier i żółtka. Mąkę i kakao mieszam z masą. Ciasto piekę 30-35 min w temp. 190oC.
Krem: gotuję budyń na mleku z cukrami. Studzę. Masło miksuję, dodając po łyżce budyniu, potem Nutellę, orzechy oraz batony drobno pokrojone. Mieszam.
Czekoladę z masłem rozpuszczam na polewę. Biszkopt kroję na 2 blaty. Nasączam je kawą z rumem. Układam jeden na drugim, przekładając je kremem. Wierzch smaruję polewą.
70 min • Porcja 530 kcal • Koszt porcji ok. 1,40 zł • Przepis na 16 porcji.Źródło: Kobieta i życie