Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasto ryżowe z jagodami"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2121
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 968
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20983
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2121
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 968
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20983
Składniki
Przepis przysłała Lucyna Stachowska z Czerwonej Wody
Jagody posyp cukrem (2 łyżki cukru odłóż). Ryż ugotuj na lekko osolonym mleku.
Żółtka utrzyj z resztą cukru, cukrem waniliowym i łyżką masła. Dodaj rodzynki i ryż. Dodaj ubite białka, połącz.
Formę posmaruj masłem, ułóż warstwami masę ryżową i jagody. Posyp wiórkami masła. Piecz 40 min a 180°C.
<strong>Czas przygotowania 70 min, ilość porcji 8, cena za porcję 1,50 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie