Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto o intensywnym smaku jabłek wzmocnionym przez budynie gotowane w soku jabłkowym. W smaku niewiele przypomina sernik z jabłkami. Ciasto dominuje cudownym, aromatycznym smakiem jabłek i dobrze smakuje razem w tym duecie z ciastem twarogowym. Ciasto według mojego pomysłu.
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 47
Bardzo smaczne naleśniki z serem, idealne na śniadanie. Z podanego przepisu w...
Odsłon: 188
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 56
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 133
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 434
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 47
Bardzo smaczne naleśniki z serem, idealne na śniadanie. Z podanego przepisu w...
Odsłon: 188
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 56
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 133
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 434
Składniki
Odlać szklankę soku i rozpuścić w niej budynie. Zagotować resztę soku razem z cukrem i wlać rozpuszczony budyń gotować cały czas mieszając gdy zrobi się gęsty to odstawić do ostygnięcia. Obrać jabłka i skropić sokiem z cytryny. Do budyniu dodać jabłka.
Jajka ubić z cukrem dodać ser, mleko, olej i mleko wymieszać. Na koniec dodać przesianą mąkę i proszek do pieczenia. Do rozgrzanego piekarnika włożyć 3/4 ciasta podpiec 10 minut w temp 175°C.
Wyciągnąć z pieca i wyłożyć na ciasto masę jabłkową a na wierzch resztę ciasta nakładać łyżeczką małe kawałki ciasta w odstępach od siebie. Piec około 30 minut