Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 51
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 79
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5936
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 51
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 79
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5936
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Składniki
Do garnka wsypać cukier, kakao, dodać margarynę i wodę. Wszystkie składniki połączyć na małym ogniu ciągle mieszając. Ostudzić.
Następnie zająć się masą serową. Margarynę utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Dodać całe jajka i dalej ucierać.
Następnie dodawać porcjami ser i ucierać. Na koniec dodać mąkę ziemniaczaną i proszek do pieczenia. Wszystko dokładnie połączyć i odstawić.
Do wystudzonej masy kakaowej dodać cukier waniliowy , żółtka i miksować.
Następnie stopniowo dodawać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia.
Na koniec ubić białka na sztywno i dodać do masy, delikatnie wymieszać na małych obrotach do połączenia składników.
Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia wylać ciasto kakaowe , a masę serową wrzucać łyżką do ciasta.
Piec w temp 200 st ok. 1 godz.-15 min przed końcem zmniejszyć temp. do 180 st. Życzę smacznego :)