Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne,idealne na wszelkie okazje!
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 166
Banalny przepis na pyszny deser z owoców kiwi. Jest słodki, smaczny i przede...
Odsłon: 134
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 47
Szybki przepis na pyszny obiad lub kolację. Kluski leniwe z Okrasą, bardzo po...
Odsłon: 97
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 166
Banalny przepis na pyszny deser z owoców kiwi. Jest słodki, smaczny i przede...
Odsłon: 134
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 47
Szybki przepis na pyszny obiad lub kolację. Kluski leniwe z Okrasą, bardzo po...
Odsłon: 97
Składniki
CIASTO: Żółtka mieszamy z octem.Obie mąki,proszek do pieczenia i budyń mieszamy ze sobą.Białka ubijamy na sztywno z cukrem.Do ubitych białek dodajemy żółtka i suche składniki,delikatnie mieszamy łyżką aż wszystko dokładnie się połączy. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia.Piec 35-40 min w temperaturze 180 stopni.
MASA KRÓWKOWA: Masło z margaryną ubijamy na puszystą masę,dodajemy po łyżce krówki i dalej ubijamy aż do uzyskania jednolitego kremu.
MASA ŚMIETANOWA: Galaretki rozpuszczamy w 0,5 l gorącej wody.Studzimy. Śmietanę ubijamy na sztywno,dodając do niej Śnieżkę i Śmietan Fix.Dodajemy lekko tężejącą galaretkę,miksujemy do całkowitego połączenia. Ciasto przekroić na dwie częsci. Na połowie ciasta wykładamy masę krówkową (2 łyżki odłożyć na wierzch),na nią wyłożyć masę śmietanową i przykryć drugą częścią ciasta.Wierzch smarujemy odłożonymi dwoma łyżkami masy krówkowej.
POSYPKA SŁONECZNIKOWA: Na patelni rozpuszczamy masło,dodajemy cukier.Gdy cukier się rozpuści,wsypujemy słonecznik i smażymy na złoty kolor(trzeba ciągle mieszać i pilnować,żeby się zbyt mocno nie przyrumienił,bo będzie gorzki). Natychmiast po zdjęciu patelni z ognia wykładamy gorący, uprażony słonecznik na wierzch ciasta. Ciasto należy schłodzić(najlepiej całą noc)w lodówce,żeby wszystko się ze sobą ładnie połączyło.