Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciasto śmietanowe na biszkoptach"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 10060
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 248
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 10060
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 248
Składniki
Dno blachy wyłóż papierem do pieczenia, potem biszkoptami. Białka ubij na sztywno. Ubijając, syp cukier oraz cukier waniliowy. Wsyp budynie, wlej żółtka oraz śmietanę. Wymieszaj.
Przygotowaną masę wylej na biszkopty. Wyrównaj wierzch. Wstaw do gorącego piekarnika. Piecz 50 min w temp. 180°C.
<strong>Przepis przysłała Teresa Strużewska z Popielarni.</strong>Źródło: Bella Relaks