Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wersji snikersa w internecie jest wiele. Według mnie każda jest dobra, na swój sposób oczywiście. Do ciasta możecie dodać mieszankę orzechów, ja pod ręką miałam tylko włoskie.
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 163
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 562
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 65
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1521
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 163
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 562
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 65
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1521
Składniki
Wszystkie składniki na ciasto wykładamy/wysypujemy na stolnicę i zagniatamy szybko ciasto. Dzielimy na 3 części. Każdą rozwałkowujemy od razu na papierze do pieczenia. Na jedną część nakładamy warstwę orzechową. Wszystkie składniki przekładamy do rondelka i gotujemy przez ok. 5 minut. Przekładamy do formy i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 15 minut.
400 ml mleka podgrzewamy razem z cukrem i masłem, aż do rozpuszczenia składników. W pozostałym mleku rozpuszczamy przesiany proszek budyniowy oraz mąkę. Cały czas mieszając wlewamy zimne mleko do gorącego. Ponownie podgrzewamy do zagotowania masy, cały czas mieszając, aby masa się nie przypaliła. Owijamy folią i zostawiamy do wystudzenia. Przełożenie: ciasto miodowe - masa budyniowa - ciasto miodowe - masa kajmakowa - ciasto z warstwą orzechową Dobrze schłodzić, najlepiej całą noc.
Rada: Jeżeli nie lubicie być zasłodzeni, proponuję zmniejszyć ilość cukru...