Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj ciasto szpinakowe, przygotowane na prośbę córki. Myślę że trochę za mocno zbite wyszło ale jest pyszne. Przygotowane do przełożenia kremem.
mikser, nóż, papier do pieczenia, miska, tortownica,
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 86
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 62
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 747
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 104
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 86
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 62
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 747
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 104
Składniki
Szpinak rozmrażamy i odciskamy z nadmiaru wody. Do miski wbijamy jajka, dodajemy cukier i miksujemy do całkowitego rozpuszczenia się cukru. Nie przerywając miksowania cienkim strumykiem dolewamy olej. Następnie przesiewamy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i dokładnie mieszamy. Na samym końcu dodajemy odciśnięty szpinak , delikatnie mieszamy do połączenia składników. Ciasto przekładamy do tortownicy o średnicy 24 cm, wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i pieczemy około 60 minut, a najlepiej do suchego patyczka. Po upieczeniu i wystudzeniu z ciasta odcinamy górną część czyli wierzch i rozdrabniamy na drobniutkie okruszki, pozostałe ciasto kroimy na dwa krążki. Ciasto gotowe do przełożenia kremem.
Ciasto po upieczeniu wystudzeniu i przekrojeniu.
Przygotowanie ciasta.
Ciasto po upieczeniu.