Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto toffi na krakersach
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 375
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 99
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 375
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 99
Składniki
Żelatynę zalewamy zimną wodą ( niewielka ilość ok. 30 ml) odstawiamy na 5 minut do napęcznienia. Następnie podgrzewamy do momentu całkowitego rozpuszczenia. Pamiętajmy o tym, że żelatyna nie może się zagotować, bo straci swoje właściwości żelujące. Śmietanę ubić na sztywno. Cały czas miksując dodać cukier oraz przestudzoną ale cały czas płynną żelatynę. Zmiksować tylko chwilę do połączenia się składników. Blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia wyłożyć warstwą krakersami. Wyłożyć połowę ubitej śmietany. Wyłożyć warstwę krakersów. Rozsmarować połowę masy kajmakowej. Wyłożyć krakersy. Kolejno pozostałą śmietanę, krakersy i pozostałą masę kajmakową. Ciasto na koniec posypać płatkami migdałów. Schłodzić w lodówce. Smacznego!