Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo dobre nowe ciasto. Gorąco polecam wszystkim.
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 54
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 985
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 106
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 142
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 54
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 985
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 106
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 142
Składniki
Biszkopt: Ubijamy pianę z 4 białek, a następnie ubijając dodajemy stopniowo cukier i żółtka. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia, dodajemy do masy, delikatnie mieszamy. Dodajemy startą czekoladęi ponownie mieszamy. Piec ok. 30 minut w temp. 180 st. C.
Krem: Żółtka mieszamy z cukrem. Dodajemy do tego budynie i 1 szkl mleka. Drugą szkl. mleka zagotowujemy i wlewamy budynie. Gotujemy i studzimy. Margarynę ucieramy i stopniowo dodajemy zimny budyń. Krem rozsmarowujemy na biszkopcie i układamy bezy.
Polewa: Krówki i margarynę roztapiuamy na wolnym ogniu, cały czas mieszając. Lekko studzimy i polewamy bezy.