Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasto toffi z orzeszkami"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 175
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 682
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 139
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 175
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 682
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 139
Składniki
Zmiksuj stopione masło i masę toffi. Wlej 5 żółtek, wsyp mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, budyniem i ziarenkami wydrążonymi z laski wanilii. Wymieszaj . Białka ubijaj z cukrem do chwili, aż piana będzie sztywna i lśniąca. Połącz z ciastem.
Wlej do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz 45-50 minut w temp. 180°C. Ostudź ciasto.
Orzeszki grubo posiekaj, podpraż na suchej patelni. W kąpieli wodnej stop czekoladę (rondelek z czekoladą wstaw do większego naczynia z gorącą wodą i podgrzewaj, aż czekolada się stopi). Polej wierzch ciasta, posyp orzeszkami.
<strong>Przepis przysłała Sylwia Ładyga z Brzegów</strong>Źródło: Relaks