Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciasto twarogowe z jabłkami"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 241
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 42
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 28
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 71
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 74
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 241
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 42
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 28
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 71
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 74
Składniki
Mąkę wymieszaj z cukrem pudrem i proszkiem do pieczenia. Dodaj cukier waniliowy, jajko, pokrojone w kawałki masło. Ugnieć ciasto i odłóż w chłodne miejsce.
Ciasto rozwałkuj na placek o grubości 1 cm, wyłóż na blachę. Wymieszaj twaróg z jajkami, cukrem pudrem i cukrem waniliowym, startą skórką i sokiem z połowy cytryny. Krem rozsmaruj na cieście.
Oczyść jabłka, wykrój gniazda nasienne i pokrój w plastry o grubości ok. 2 cm. Pokrop je sokiem z połowy cytryny i rozłóż równomiernie na kremie twarogowym.
Piecz w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180° C przez ok. 45 minut. Pod koniec można udekorować listkami melisy.
Zamiast jabłek możesz do ciasta użyć gruszek. Wtedy wybierz gruszki zwarte, niezbyt miękkie i nie tak bardzo soczyste, żeby nie rozpadły się w cieście.Źródło: Na żywo