Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto w 7 minut przygotujesz w błyskawiczny sposób za pomocą kilku prostych składników. Dodatek śliwek możesz zamienić na inne owoce, w zależności od aktualnego sezonu.
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2140
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 978
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 220
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20992
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2140
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 978
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 220
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20992
Składniki
Śliwki umyj, przekrój na pół i wyciągnij pestki.
Jajka ubij z cukrem na puszystą masę, powinna zrobić się jasna i gęsta. Teraz wlewaj partiami olej i mleko, cały czas miksuj.
W drugiej misce przesiej mąkę z proszkiem do pieczenia i solą. Dodaj do produktów sypkich wcześniej ubitą płynną masę. Zmiksuj krótko, do połączenia składników.
Spód tortownicy wyłóż papierem do pieczenia. Wylej masę na ciasto i poukładaj śliwki. Piecz w temperaturze 180 stopni Celsjusza około 40 minut.