Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciasto waniliowe z aronią"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 257
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 45
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 34
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 74
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 82
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 257
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 45
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 34
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 74
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 82
Składniki
Przepis przysłał Emil Gorowy ze Świebodzina
szklanek mąki , 8 dag drożdży, pół litra mle ka, 2 łyżki spirytusu, 2 łyżeczki olejku waniliowego, 6 jajek, szklanka cukru, 24 dag margaryny, szczypta soli, 40 dag aronii.
Kruszonka: 6 łyżek mąki, 4 łyżki cukru pudru, 2 łyżki margaryny.
Drożdże wymieszaj z ciepłym mlekiem, łyżką mąki i cukru, odstaw. Mąkę prze siej, dodaj sól, spirytus, olejek waniliowy, drożdżowy rozczyn, resztę cukru oraz jajka, wyrób ciasto, pod koniec dodając stopioną, ostudzoną margarynę. Przykryj ściereczką, odstaw do wyrośnięcia.
Kruszonka: zagnieć, schłodź. Ciasto ułóż w formie, posyp aronią i startą kruszonką. Piecz 60 minut w temp. 180°C.Źródło: Chwila dla Ciebie