Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczne i baaardzo smaczne ciasto,w którym czuć bakalie zapach skórki pomarańczowej dopełnia fantastycznego smaku.Serdecznie polecam:)
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 58
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 31
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 174
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 88
Zanurz się w delikatnym smaku japońskiego ciasta Castella "Kasutera" i pozwól...
Odsłon: 408
Po długiej zimie mamy ochotę na lekkie, proste i smaczne dania, a ta duszona...
Odsłon: 1141
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 58
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 31
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 174
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 88
Zanurz się w delikatnym smaku japońskiego ciasta Castella "Kasutera" i pozwól...
Odsłon: 408
Po długiej zimie mamy ochotę na lekkie, proste i smaczne dania, a ta duszona...
Odsłon: 1141
Składniki
Margarynę zmiksować z żółtkami i cukrami. Białka ubić na pianę. Dodać mąkę pr.do pieczenia,śmietanę,i zmiksować.Na końcu dodać pianę i już zmiksować na wolnych obrotach. Ciasto podzielić na dwie części,do jasnej dodać zapach waniliowy,połowę skórki i żurawiny. Blaszkę 24/35 cm wyłożyć papierem do pieczenia i wylać jasne ciasto. Do drugiej połowy ciasta dać zapach migdałowy ,kakao ,oraz resztę skórki i żurawiny,zmiksować i wylać na jasne ciasto. Dać do nagrzanego piekarnika do 150st.piec 10min po tym czasie zwiększyć temp.do 190st i piec godz.a najlepiej do suchego patyczka. Zimne ciasto posypać cukrem pudrem.
Smacznego życzę!