Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 20
Przepis dnia
Doskonały zamiennik pieczywa dla osób na diecie niskowęglowodanowej lub ketog...
Odsłon: 321
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 3693
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 20
Przepis dnia
Doskonały zamiennik pieczywa dla osób na diecie niskowęglowodanowej lub ketog...
Odsłon: 321
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 3693
Składniki
Jajka utrzeć na kogla- mogla z cukrem. Dodać mąkę i wymieszać. Mleko zagotować z masłem. Do gotującego się mleko wlać kogla-mogla. Gotować i mieszać aż masa zgęstnieje. Budyń przestudzić. Masło spienić tzn. dobrze utrzeć. Dodać cukier i dalej ucierać. Dodać jajka i ucierać. Dodawać stopniowo mąkę wymieszaną z kakao i mleko w którym wcześniej była rozpuszczona soda. Dodać dżem. Mieszać. Ciasto przełożyć do formy wysmarowanej masłem. Wyrównać. Ciepły, ale nie gorący budyń wyłożyć na środek ciasta. Tortownicę wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 50 min. Ciasto wystudzić. Czekoladę deserową połamać i włożyć do torebki foliowej i dodać mleko. Torebkę zanurzyć w ciepłej wodzie. Czekoladę i mleko pomasować palcami aż się połączą. Ściąć rożek torebki i udekorować ciasto. Tak samo postąpić z czekoladą białą i mleczną. Smacznego.