Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pudding chlebowy przygotowany na bazie czerstwego pieczywa. Do jego zrobienia można wykorzystać: bułki, chałkę, kromki chleba lub kawałki babki drożdżowej. Stanowi doskonałą propozycję na słodkie śniadanie lub pyszny deser.
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1048
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1309
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 12785
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1048
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1309
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 12785
Składniki
Przygotuj naczynie żaroodporne i wysmaruj je dokładnie tłuszczem. Pieczywo pokrój na małe kromki. Każdą z nich posmaruj masłem i układaj kolejno w naczyniu, tak aby zakryć całą formę.
Do oddzielnej miski wbij dwa jajka, dodaj mleko, cukier i przyprawy. Wszystko dokładnie wymieszaj. Gotową masę przelej do naczynia żaroodpornego z pieczywem. Na koniec posyp ciasto bakaliami i orzechami.
Piekarnik rozgrzej do 160-170 stopni. Piecz przez około 30 minut.
Gotowe ciasto pokrój na kawałki i podawaj z dżemem. Smacznego!