Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i szybkie ciasto bez użycia miksera, wystarczy wymieszać go widelcem lub trzepaczką z dodatkiem ulubionych owoców u mnie jesienne smaki jabłka i cynamon. Idealnie nadaje się do zabrania do pracy czy szkoły.
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 237
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 535
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 237
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 535
Składniki
Do misy wbij jajka dodaj cukier i cukier waniliowy, roztrzep widelcem dodaj, olej, mleko, a następnie mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i cynamon.Wszystko dokładnie wymieszaj do połączenia składników.
Jabłka obierz usuń pestki pokrój w pół plasterki.Tortownice o wymiarach 26 cm wyłóż papierem do pieczenia wylej ciasto na wierzch ułóż jabłka możesz je posypać brązowym cukrem lub cynamonem. Piecz około 35 minut w temperaturze 180st. lub do suchego patyczka. Ciasto możesz zabrać do szkoły lub pracy jako dodatek do drugiego śniadania lub samodzielny posiłek np. z jogurtem.