Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciasto wiśniowe bez pieczenia"
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 120
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 28
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 4515
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 120
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 28
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 4515
Składniki
Żelatynę rozpuść w małej ilości wody. 1/3 tej porcji wymieszaj z sokiem wiśniowym. Herbatnikami wyłóż blaszkę. Rozsmaruj na nich tężejący sok z żelatyną. Śmietanę ubij z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Połowę wymieszaj z połową pozostałej rozpuszczonej żelatyny. Rozsmaruj na herbatnikach pokrytych sokiem. Wstaw blaszkę do lodówki.
Do drugiej połowy śmietany dodaj syrop wiśniowy oraz resztę żelatyny. Rozsmaruj ją na stężałej białej warstwie. Na niej połóż wypestkowane świeże wiśnie (albo osączone prawie rozmrożone wiśnie). Schłodź. Galaretki wiśniowe rozpuść w gorącej wodzie według przepisu na opakowaniu. Tężejącą galaretką zalej deser.Źródło: Chwila dla Ciebie