Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciasto wiśniowe z marcepanem"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 214
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 67
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8946
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 148
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 38
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 299
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 214
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 67
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8946
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 148
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 38
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 299
Składniki
Piekarnik rozgrzać do temp. 200°C. Masę marcepanową pokroić w plasterki. Cukier wymieszać w miseczce z solą oraz mąką. Kostkę do pieczenia Kasia stopić, przestudzić. Potem wlać do składników w miseczce.Całość mieszać widelcem, aż powstaną duże grudki. Blachę wyłożyć pergaminem.
Na spodzie rozsypać 2/3 kruszonki. Przykryć plasterkami marcepana, pozostawiać między nimi spore odstępy. Rozłożyć wiśnie. Wierzch posypać resztą kruszonki oraz płatkami migdałowymi. Wstawić do piekarnika i piec 30–35 minut.
Czas przygotowania ok. 1 godziny. Temperatura pieczenia 200°C. Forma 32 x 39 cm.Źródło: Tina