Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciasto wiśniowe z różowo-białym daszkiem"
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 18
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 17
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 278
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 18
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 17
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 278
Składniki
Wiśnie umyj, wydryluj. Mąki przesiej z proszkiem do pieczenia. Masło utrzyj z cukrem. Dodaj szczyptę soli, stopniowo wbijaj po jednym jajku, cały czas ucierając. Dodaj mąkę, wymieszaj łyżką.
Ciasto przelej do blachy wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzchu ułóż wiśnie, wciśnij je lekko w ciasto, piecz 40 minut w 180°C. Wyjmij, wystudź.
Żelatynę rozpuść w 1/4 szklanki zimnej wody. Gdy napęcznieje, dolej 1/4 szklanki gorącej wody, wymieszaj. Połącz z jogurtem, cukrem, aromatem, zmiksuj, wyłóż na wierzch ciasta, wstaw do lodówki. Zrób mus różowy. Połóż go na biały, schłodź.
CZAS: około 2 godzinŹródło: Dobry Tydzień