Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zachwyca smakiem nie tylko wyglądem, wypróbuj nie pożałujesz :) uwielbiam wymyślać takie ciasta, nowość goni nowość!
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 126
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 193
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 71
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 147
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 126
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 193
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 71
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 147
Składniki
Biszkopt kakaowy: Białka z cukrem ubijamy na sztywną pianę. Następnie wlewamy żółtka i delikatnie miksujemy. Wsypujemy pozostałe składniki i całość mieszamy. Wykładamy na blaszkę i pieczemy do 20 minut w 180 stopniach. Beza kokosowo- makowa: Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę, następnie wsypujemy wiórki kokosowe i mak. Mieszamy, pieczemy w 180 stopniach 40 minut. Masa: Mleko zagotowujemy z cukrem, następnie wsypujemy kaszę. Mieszamy i gotujemy około 15 minut taką aby masą zgęstniała. Margarynę ucieramy i łączymy z kaszą. Na końcu dodajemy kakako i mieszamy. Mus truskawkowy: Zmiksowane truskawki zagotowujemy i mieszamy z cukrem i galaretkami. Studzimy gdy będą gęstniały wykładamy na biszkopciki. Przełożenie ciasta: Biszkopt kakaowy- masa- beza kokosowo- makowa- delikatnie posmarować masą ułożyć biszkopciki naponczowane słodką herbatą- mus truskawkowy