Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zostało ci tylko 1 jajko w lodówce i zastanawiasz się, co z nim zrobić? Przygotuj ciasto z naszego przepisu i zaskocz swoich bliskich!
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 783
Szybka babka z airfryera jest wyjątkiem w mojej kuchni, bo nie lubimy się z b...
Odsłon: 85
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 783
Szybka babka z airfryera jest wyjątkiem w mojej kuchni, bo nie lubimy się z b...
Odsłon: 85
Składniki
Marchewkę umyj, obierz ze skórki i zetrzyj na tarce, najlepiej z małymi oczkami. Mąkę przesiej wraz z sodą oczyszczoną, cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Wymieszaj suche składniki, a następnie dodaj jajko, mleko i olej. Zmiksuj krótko, tylko do połączenia składników. Na koniec wmieszaj delikatnie marchewką i odrobinę soli.
Przełóż ciasto do formy i włóż je do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni Celsjusza. Piecz około 35 minut do suchego patyczka. Odstaw do wystygnięcia. Teraz przygotuj polewę. Wymieszaj kwaśną śmietanę z cukrem pudrem i sokiem z cytryny. Wyłóż na wierzch ciasta.