Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zrobiłam ciasto na długi weekend, uwielbiam piecz ciasto jak zawsze mam na coś słodkiego.
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 27
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 212
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 220
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 27
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 212
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 220
Składniki
Oddzielić białka od żółtek. Z białek ubić pianę z cukrem, dodawać po jednym żółtku, na koniec wymieszaną mąkę z proszkiem do pieczenia. Wymieszać na gładką masę. Piec 20 minut w temperaturze 180°C. Budynie śmietankowe wymieszać 1 szkl. wody a 2 szkl. ugotować w garnku z cukrem. Jak się zagotuje to wlać do garnka budynie i wymieszać. Po zagotowaniu wyspać do budyniu galertki. Ostudzić i utrzeć z margaryną. Do utartej masy wrzucić pokrojone ananasy. Sokiem z ananasów nasączyć biszkopt. Na biszkopt wyłożyć krem, a całość posypać wiórkami kokosowymi. Smacznego :)