Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto bez pieczenia, które zrobimy w 30 minut, na bazie czekolady i śmietany.
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 145
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 180
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 936
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 145
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 180
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 936
Składniki
1. Dno tortownicy wykładamy pokruszonym herbatnikami zmieszanymi z rozpuszczonym masłem.
2. Następnie robimy masę czekoladową, śmietanę ubijamy mikserem, dodajemy cukier puder, serek mascarpone , mleko w proszku i rozpuszczoną czekoladę. Masę wykładamy na ciastka.
3. Czekoladki Kinder łamiemy na małe kostki i układamy na masie czekoladowej
4. Pozostała nam do zrobienia masa śmietanowa, śmietanę ubijamy mikserem dodajemy cukier puder oraz serek mascaropne. 5. Masę wykładamy na czekoladki i posypujemy pokruszonymi bardzo drobno orzechami. 6. Chłodzimy w lodówce 2 godziny.
7. Ciasto gotowe. 8. Smacznego