Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste i szybkie do przygotowania ciasto z całymi gruszkami.
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 112
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 161
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 41
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 137
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 112
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 161
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 41
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 137
Składniki
Jajka ubijam wraz z cukrem i cukrem waniliowym. Następnie zmniejszam obroty miksera i wlewam olej oraz mleko, miksuję. Na koniec małymi porcjami wsypuję mąkę wymieszana z proszkiem do pieczenia oraz kakao.
Formę do pieczenia o średnicy 26 cm wykładam papierem do pieczenia i wylewam ciasto. Gruszki obieram i wciskam w ciasto. Piekę 50 minut w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu posypuję cukrem pudrem.