Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ostatnio chodziło za mną ciasto z gruszkami. Zajrzałam na stronę domowej cukierenki i znalazłam ciekawy przepis na ciasto z gruszkami. Proponuję to ciasto z drobnymi zmianami.
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 183
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 2581
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 82
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 207
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 77
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 183
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 2581
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 82
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 207
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 77
Składniki
Wszystkie składniki zagnieść na gładkie ciasto, wylepić dno tortownicy o średnicy 28 cm. Podpiec w 170 stopniach przez około 15 - 20 minut. Następnie przygotowujemy nadzienie. Gruszki obrać i pokroić w kostkę. Zalać połową wody, zasypać cukrem. Gotować kilka minut aby zmiękły, ale się nie rozgotowały. Budyń rozrobić w drugiej połowie wody, wlać do gruszek, zagotować. Dodać sok z cytryny. Wyłożyć na podpieczony spód.
Białka ubić z solą i cukrem, dodać kokos. Wyłożyć na budyń. Piec jeszcze około 30 minut w 160 stopniach.
Po wystudzeniu zajadamy ze smakiem :-).