Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciasto z gruszkami i orzechami"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 256
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 45
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 33
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 74
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 82
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 256
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 45
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 33
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 74
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 82
Składniki
Połącz mąkę, sól, proszek do piecz., sodę i imbir. Utrzyj masło z cukrem i 3 łyżkami syropu karmelowego na kremową masę. Dodaj do niej jajka, miksując po dodaniu każdego. Miksując, stopniowo dodawaj suche na zmianę z mlekiem. Na koniec dodaj orzechy.
Gruszki umyj, obierz i pokrój na cienkie, podłużne plastry. Ciasto włóż do okrągłej blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzchu ułóż plastry gruszek. Piecz ok. 45 min w 180oC. Gotowe ciasto polej syropem.Źródło: Świat kobiety