Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciasto z imbirem"
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 109
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1924
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2716
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 716
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 109
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1924
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2716
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 716
Składniki
Do przesianej mąki dodaj proszek do pieczenia oraz cynamon, wymieszaj. Do miski włóż miękkie masło lub margarynę, zmiksuj na puch. Następnie dodaj cukier, cukier wanilinowy i miód. Miksuj ok. 5 min. Nie przerywając ucierania, dodawaj po jednym jajku oraz mleko.
Na koniec dodaj skórkę pomarańczową, imbir oraz czekoladę; wymieszaj. Ciasto przelej do formy wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą. Piecz ok. 45 minut do tzw. suchego patyczka w temp. 180°C. Wystudź.
Płatki migdałowe upraż na rozgrzanej patelni. Polewą udekoruj wierzch i boki wystudzonego ciasta. Wierzch posyp uprażonymi płatkami migdałowymi oraz imbirem i jeszcze oprósz cukrem pudrem.Źródło: Świat i Ludzie