Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 53
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 270
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 53
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 270
Składniki
· Jabłka obrać i pokroić w kostkę. · Jajka utrzeć z cukrem i dodawać po trochu mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i sodą oraz olej. Dokładnie wymieszać. Wlać sok z cytryny i zapach. · Wsypać orzechy, rodzynki, jabłka i delikatnie wymieszać, najlepiej łyżka, gdyż masa zrobi się dość gęsta. · Ciasto przełożyć do podłużnej blaszki i piec w temp. 180 stopni C przez około 50 minut. Ciasto przed wyjęciem należy sprawdzić patyczkiem, czy w środku jest upieczone. SMACZNEGO !!!