Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, puszyste i pachnące cynamonem ciasto ucierane z jabłkami i kruszonką.
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 49
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 168
Banalny przepis na pyszny deser z owoców kiwi. Jest słodki, smaczny i przede...
Odsłon: 135
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 49
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 168
Banalny przepis na pyszny deser z owoców kiwi. Jest słodki, smaczny i przede...
Odsłon: 135
Składniki
Jabłka obierz, usuń gniazda nasienne i pokrój na pół plasterki. Z podanych składników zagnieść kruszonkę i wstaw do lodówki na czas przygotowania ciasta.
Jajka ubij na puszystą masę z cukrem i cukrem waniliowym. Dodaj rozpuszczone i wystudzone masło oraz mleko. Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia i sodą, dodaj do ciasta i wymieszaj do połączenia składników .
Blachę o wymiarach 26x35 wyłóż papierem do pieczenia i przelej ciasto, na cieście ułóż pokrojone jabłka, posyp je cynamonem, na wierzch posyp kruszonkę. Ciasto piecz około 35 minut w temperaturze 180 st. lub do suchego patyczka . Smacznego.