Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne,słodkie ciasto...
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 52
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 265
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 52
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 265
Składniki
Jabłka pokrojone w kostkę przesmażyć z cynamonem. Białka ubić na sztywną pianę,utrwalić cukrem.Dodać żółtka,olej,wodę,proszek do pieczenia,zapach i przesianą mąkę.Wlać 2/3 jasnego ciasta do formy(25x30).Do pozostałej części dodać kakao i zmiksować.Ciemną 1/3 część ciasta wylać nieregularnie na jasną i łyżką wyłożyć przesmażone jabłka.Wstawić do nagrzanego piekarnika(180).Piec 60-75 min.
Czasami muszę dodać troszkę więcej mąki (zależy od wielkości jaj)
SMACZNEGO