Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybko i smacznie, polecam :)
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 19
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 69
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 78
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 19
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 69
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 78
Składniki
Składniki na małą tortownicę o śr. 15 cm. Konfiturę z jabłek podgrzewać, aż osiągnie temperaturę ok 100*, następnie wsypać żelatynę(proszek). Dobrze wymieszać i przykryć. Całą foremkę dno z bokami, wyłożyć folią spożywczą. Na dno poukładac kilka ciastek czekoladowych. Wylać na nie zimną masę jabłkową. Na jabłka poukładać resztę ciasteczek. Całość nakryć folią i odstawić w chłodne miejsce, aż do wystygnięcia. Wykonanie wierzchu; 1/4 szklanki wrzątku i cukier puder łączymy ze sobą. Ma powstać coś w rodzaju polewy cukrowej. Wsypujemy do niej kokos. Masą smarujemy wierzch ciasta i posypujemy jeszcze kokosem. Smacznego.