Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciasto z jabłkami i jagodami"
Przepyszne warzywne kotleciki z nutką dojrzewającej szynki.
Odsłon: 45
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 190
Przepyszne warzywne kotleciki z nutką dojrzewającej szynki.
Odsłon: 45
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 190
Składniki
10 porcji • : 10 min • pieczenie: 45 min • 270 kcal/porcja • 2,50 zł/porcja
Rozgrzej piekarnik do 160 st. C. Zmiksuj na gładką masę mąkę, proszek do pieczenia, cukier, masło, ekstrakt waniliowy, jajka i mleko. Przełóż masę do natłuszczonej tortownicy o śr. 22 cm, wyłożonej papierem do pieczenia.
Jabłko wydrąż i pokrój w cienkie plasterki. Ułóż je na wierzchu ciasta, posyp jagodami i brązowym cukrem. Piecz 45 minut (aż patyczek wbity w ciasto po wyjęciu będzie suchy). Podawaj z lodami waniliowymi.Źródło: Olivia