Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne domowe ciasto z jabłkami i kruszonką zapraszam po przepis
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 52
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 81
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5940
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 52
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 81
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5940
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Składniki
Jabłka obieram kroje w kostkę dodaje cynamon ,cukier wanilinowy i 2 łyżki cukru mieszam i odstawiam .Do miski daje jajka wsypuje cukier następnie dodaje olej rozbijam trzepaczką wlewam śmietanę dodaje mąkę z proszkiem do pieczenia partiami mieszam by nie było grudek.
Gotowe ciasto wlewam do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia równam układam wcześniej przygotowane jabłka na ciasto.
Kruszonka; Z mąki cukru margaryny zagniatam kruszonkę ma być sypki piasek, gotową kruszonka posypuje jabłka . Ciasto piekę w nagrzanym piekarniku w 200 stopniach 35 minut na środkowej półce bez termo obiegu .Gorące ciasto po upieczeniu posypuje cukrem pudrem .Po dokładne wykonanie zapraszam na film .Smacznego