Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciasto z kremem jogurtowym i wiśniami"
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 604
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1757
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 255
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 120
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 604
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1757
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 255
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 120
Składniki
Przepis przysłała Agnieszka Rybak z Pruszcza Gdańskiego.
Ciasto: białka ubij z cukrem, dodaj żółtka, przesiane mąki i proszek, wlej olej. Połącz. Ciasto wlej do tortownicy o śr. 26 cm. Piecz 30 min w 175°C.
Masa wiśniowa: wiśnie posyp cukrem, odstaw. Galaretki rozpuść w szklance wrzątku, schłodź. Połącz z wiśniami.
Krem jogurtowy: żelatynę rozpuść w pół szklanki wrzątku. Ostudź. Śmietanę ubij z cukrami i jogurtem. Wlej żelatynę, schłodź. Ciasto posmaruj kremem i masą, robiąc po dwie warstwy. Ciastka i płatki migdałowe upraż, posyp ciasto. Udekoruj czekoladą i wiś niami. Chłodź przez noc.Źródło: Chwila dla Ciebie