Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i aromatyczne ciasto z makiem i nutką pomarańczowo-cytrynową :)
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27473
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 165
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 189
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1206
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27473
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 165
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 189
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1206
Składniki
Galaretki rozpuścić wg przepisu na opakowaniu i odstawić do wystygnięcia. Margarynę lub masło rozpuścić i wystudzić. Brzoskwinie odsączyć z zalewy i pokroić na cząstki.
Jajka ubić z cukrem na puszystą masę. Do masy dodać przesianą przez sito mąkę z proszkiem,wlać wystudzony tłuszcz oraz skórkę cytrynową i pomarańczową.Zmiksować na najmniejszych obrotach do połączenia składników. Wsypać mak i wymieszać dokładnie łyżką. Ciasto wylać na blaszkę (u mnie 25x26cm) i poukładać na nim cząstki brzoskwiń. Piec w temp 180 st ok 50 min do tzw."suchego patyczka" Gdy ciasto po upieczeniu będzie wystudzone to zalać tężejącą galaretką i wstawić do lodówki do całkowitego stężenia.Smacznego :)