Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasto z malinami"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 128
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 201
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 73
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 150
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 128
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 201
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 73
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 150
Składniki
Przepis przysłała Katarzyna Kosmala z Czarnolasu.
Ciasto: mąkę posiekaj z masłem. Dodaj proszek do pieczenia, żółtka i cukier puder, szybko zagnieć ciasto. Podziel na części: 2/3 i 1/3. Uformuj kule, owiń w folię spoży wczą, włóż do zamrażalnika.
Schłodzoną większą kulę zetrzyj na tarce na natłuszczoną, posypaną bułką tartą blachę (21 na 36 cm). Posyp połową malin.
Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180°C, piecz 20 minut.
Pianka: białka ubij. Wsyp cukier puder i waniliowy, proszek budyniowy, wlej olej, delikatnie połącz.
Pianę rozsmaruj na podpieczonym cieście. Posyp resztą malin. Zetrzyj resztę zamrożonego ciasta. Piecz jeszcze ok. 40 minut.Źródło: Chwila dla Ciebie