Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto na oleju to zawsze trochę mniej cholesterolu. A wychodzi delikatne i pulchne…
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 36
Kwiaty czarnego bzu są pełne witamin i substancji odżywczych, które znakomici...
Odsłon: 22
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 59
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 82
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 71
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 36
Kwiaty czarnego bzu są pełne witamin i substancji odżywczych, które znakomici...
Odsłon: 22
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 59
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 82
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 71
Składniki
Do cukru dodałem jajka (temp. pokojowa) i ubijałem mikserem, aż otrzymałem jasną, puszystą masę. Następnie delikatnie dolewałem olej i aromat ciągle mieszając.
Mąkę wymieszałem z proszkiem do pieczenia i wyspałem delikatnie do masy jajecznej. Wymieszałem powoli szpatułką.
Foremkę 24x24cm wyłożyłem papierem do pieczenia i wylałem do niej ciasto. Posypałem malinami na całej powierzchni, a ponieważ zabrakło mi malin uzupełniłem je jeżynami.
Piekłem około 45 minut w 180 stopniach (do suchego patyczka). Studziłem przy uchylonych drzwiczkach. Ciasto posypałem cukrem pudrem.