Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciasto z malinami pod kruszonką"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 250
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 43
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 31
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 71
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 75
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 250
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 43
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 31
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 71
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 75
Składniki
Mąkę posiekaj z margaryną. Dodaj pozostałe i szybko zagnieć ciasto. Oddziel 1/3 ciasta, owiń folią i włóż do zamrażalnika. Resztę ciasta wyłóż na blaszkę, piecz 15-20 min w 180°C.
Ubijaj białka mikserem, dodając po trochu najpierw cukier, a potem oba budynie. Wlej olej i dokładnie wymieszaj. Sztywną pianę roz smaruj na podpieczonym spodzie. Na pianie ułóż maliny.
Zetrzyj na nie wyjęte z zamrażalnika ciasto. Wstaw do gorącego piekarnika. Piecz około 30 minut w 180°C. Ciepłe ciasto posyp cukrem pudrem.Źródło: Chwila dla Ciebie