Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciasto z miodowymi roladkami"
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 194
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 160
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 194
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 160
Składniki
Masa: margarynę utrzyj z cukrem. Dodawaj po jednym żółtku i po łyżce twarogu, ucierając. Dodaj kilka kropli zapachu arakowego, wsyp budyń, połącz. Z białek ubij pianę, dodaj do masy, delikatnie wymieszaj.
Ciasto na roladki: zagnieć. Ciasto podziel na 4 części. Cienko rozwałkuj (podsypując mąką, gdyż ciasto jest tłuste). Placki posmaruj powidłami, zwiń. Rolady ułóż w formie blisko siebie, posmaruj masą kajmakową. Zalej masą serową, rozsmaruj. Piecz godzinę w 170°C.Źródło: Chwila dla Ciebie