Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miałam zamrożony rabarbar,ciasto z musem z niego wyszło przepyszne.Winne i przypominające nam wiosnę.
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 77
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1663
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2703
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 697
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 77
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1663
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2703
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 697
Składniki
Foremkę 25/34 cm wyłożyć biszkoptami. Mascarpone utrzeć z cukrem pudrem,dodać ubitą śmietankę oraz kakao.Na końcu wlewać stopniowo rum i zmiksować Wyłożyć na biszkopty. Na masę ułożyć drugą warstwę biszkoptów. Rabarbar pokroić w kostkę i rozprażyć z dodatkiem cukru na gładką masę.Jeśli nie całkiem się rozgotuje można rozdrobnić blenderem.. Do gorącej masy wsypać galaretki i mieszać do ich rozpuszczenia. Przestudzoną masę wyłożyć na biszkopty. Masa częściowo wchłonie się w biszkopty. Posypać płatkami migdałowymi.
Smacznego życzę!