Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasto z olejem i jagodami"
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 184
Prosty przepis na gorącą przekąskę w pięć minut! Chrupiące bułki wypełnione s...
Odsłon: 166
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 1339
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 184
Prosty przepis na gorącą przekąskę w pięć minut! Chrupiące bułki wypełnione s...
Odsłon: 166
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 1339
Składniki
Do miski przesiej mąkę, proszek do pieczenia, sodę, cynamon. Wymieszaj. Jajka ubij z cukrem, stopniowo wlewaj olej, cały czas miksując. Dodaj mąkę, zmiksuj. Pod koniec dodaj umyte, osuszone i pokrojone owoce. Delikatnie wymieszaj. Wlej ciasto do natłuszczonej formy.
Białka ubij na sztywną pianę. Ubijając, stopniowo dodawaj cukier. Ciasto piecz 20 minut w temp. 180°C. Wyłóż na nie pianę, piecz jeszcze 25 minut.
CZAS: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień