Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciasto z orzechów laskowych"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 273
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 50
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 47
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 79
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 89
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 273
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 50
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 47
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 79
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 89
Składniki
Ciasto: W misce mieszamy zmielone orzechy, cukier puder, cukier waniliowy, mąkę i proszek do pieczenia. Z białek ubijamy pianę i dodajemy do orzechów. Na końcu starannie mieszamy z 20 g roztopionego i schłodzonego masła.
Ciasto przekładamy do formy i na 20 minut wstawiamy do piekarnika o temperaturze 180oC. Wyjmujemy, studzimy.
Polewa: Do roztapiającego się masła dodajemy stopniowo pozostałe , cały czas mieszając, aż do uzyskania jednolitej konsystencji.
Zimne ciasto smarujemy najpierw konfiturą, potem ciepłą polewą.
Czas przygotowania 55 minut. Cena porcji 1,80 zł
Wartość odżywcza jednej porcji 339 kcal Białko 12 g/Tłuszcz 18 g/Węglowodany 77 gŹródło: Rewia