Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne, słodko-kwaśne ciasto, lista składników długa ale ciasto proste do zrobienia
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 727
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 144
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 84
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 607
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 727
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 144
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 84
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 607
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Składniki
1. zagnieść kruche ciasto z podanych składników, wstawić do lodówki, najlepiej na noc żeby się dobrze schłodziło, upiec osobno 3 jednakowe placki, wystudzić, 2. do jabłek dodać mąkę kartoflaną, zagotować (uważać żeby się nie przypaliło), gorącą masą przełożyć placki, 3. pokrojone orzechy, masło cukier i miód wrzucić do garna, gotować 5-10 min na malutkim ogniu, gorącą masę wylać na wierzch placka, odstawić żeby placki zmiękły, najlepszy na drugi dzień smacznego