Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekko wilgotne ciasto, do którego można dodać truskawki, śliwki, jeżyny i itp.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 105
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 65
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 212
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 105
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 65
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 212
Składniki
Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywno. Następnie stopniowo dodajemy cukier. Dodajemy żółtka i dalej ubijamy. Resztę składników dodajemy w kolejności: olej, mąkę z proszkiem do pieczenia. Mieszamy tylko do połączenia się składników. Ciasto przekładamy do formy (20x23). Na wierzchu układamy owoce i wkładamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni. Pieczemy około 40 min. do "suchego patyczka". Smacznego!!!