Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam, będąc w Austrii znalazłam w pewnej gazecie przepis na to ciasto i koniecznie musiałam je zrobić jest bardzo łatwe do zrobienia jak również pyszne.
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 366
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 103
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 107
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 60
Polecam.
Odsłon: 77
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 366
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 103
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 107
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 60
Polecam.
Odsłon: 77
Składniki
Żółtka ubić z cukrem i cukrem waniliowym, mikserem na kogel mogel powoli dolewać gorącej wody i dalej ubijać na wysokich obrotach, dolewać powoli olej. Obie mąki przesiać z proszkiem do piecz. Do masy jajecznej dodawać powoli mąki i po trochu mleka w/g uznania olejek cytrynowy. Ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika na 180*C i piec 30 min. w między czasie ubijamy białka dodajemy cukier bardzo powoli , gdy beza będzie gotowa dodajemy umyte czerwone porzeczki i delikatnie mieszamy. Na gorące ciasto wykładamy beze i pieczemy jeszcze 10- 15 min. na złoty kolor bezy. Do ciasta możemy dodać rodzynki niestety nie każdy je lubi. Rodzynki sparzamy gorącą wodą odsączamy i opruszamy mąką aby nie opadły na spód ciasta.