Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 197
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 162
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 197
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 162
Składniki
Rabarbar umyć, obrać, pokroić na mniejsze kawałki.
Białka ubić na sztywną piane. Żółtka utrzeć z cukrem, aromatem waniliowym na puszystą masę, cały czas ucierając dodawać olej, mąkę z proszkiem do pieczenia. Wszystkie składniki miksować około 2-3 minut aż ciasto będzie gładkie, następnie dodać sztywną piane z białek i delikatnie wymieszać. Ciasto przełożyć do formy równo rozprowadzić, na wierzchu układać rabarbar. Piec 50 minut w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 C.
Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.