Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To ciasto robie szczególnie z myslą o mężu, ale ostatnio nawet syn sie skusił
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 7288
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 163
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 356
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 7288
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 163
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 356
Składniki
Margarynę utrzeć z cukrem. Dodać 1 całe jajko, a potem po kolei po jednym żółtku. Dobrze ubić. Teraz wsypać mąke i proszek. Na końcu wlać śmietanę. Wyłożyć na blachę.
Obrany rabarbar posypać cukrem, a przed wyłożeniem na ciasto opruszyć mąką.
Białka ubić na sztywno, dodać cukier do smaku. Wyłożyć na rabarbar.
Kruszonka: wymieszać skladniki, dosypywać tyle mąki, ile jest potrzebne (zawsze wsypuję na oko). Wysypać na pianę. Całość piec 45 min w 160 st.